Ingrediënten

Bakjes:

350 gram bloem

1 tl. zout

225 gram boter

300 gram suiker

1 ei

zakje vanillesuiker

olie – om in te vetten

 

Vulling:

500 gram aardbeien

230 ml water

170 gram honing

2 eetl. maizena

Benodigdheden

Muffinbakplaat voor 12 stuks

Oven

Mixer

Aardbeienbakjes

Bereidingswijze Bakjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Vet de buitenkant van de muffinbakplaat in met olie
  3. Meng de bloem en het zout in een kom
  4. In een andere kom meng je de boter en suiker met een mixer tot het luchtig is geklopt
  5. Meng het ei en de vanille suiker er door heen
  6. Voeg de bloem beetje bij beetje toe, terwijl je goed blijft mixen (nu met je handen)
  7. Rol het deeg uit op een vlakke ondergrond die je goed hebt bestrooid met bloem (tegen het plakken)
  8. Snij rondjes uit het deeg en pas die precies om de muffinvorm heen (als je dit eerst met papier uittekent en uitknipt, is het makkelijker een maat aan te houden)
  9. Bak het 10-12 minuten of tot de bakjes stevig en goudbruin zien.
  10. Laat afkoelen op een rooster gedurende 10 minuten
  11. Maak de bakje voorzichtig los
  12. Het je nog deeg over, maak dan wat extra bakjes door het vorige proces te herhalen vanaf stap 8 (vergeet niet te oliën)

 

Bereidingswijze vulling

  1. Doe de aardbeien met de honing in een pan en breng het aan de kook (indien nodig voeg een klein beetje water toe)
  2. Draai het vuur naar beneden zodat het warm blijft maar niet meer kookt
  3. Mix de maizena met water en meng zolang totdat de klontjes verdwenen zijn
  4. Giet de maizena oplossing bij het aardbeienmengsel en draai het vuur iets omhoog
  5. Blijf roeren tot het dikker wordt (1 tot 2 minuten) en begint te bubbelen
  6. Verdeel dit het vervolgens over de bakjes
  7. Laat afkoelen en geniet!

 

Je kunt dit natuurlijk ook herhalen met pineberry vulling en blauwe bessen vulling zodat je een rood-wit-blauw resultaat krijgt.

Op onze Pinterest borden vind je nog veel meer aardbeienrecepten.