Bereidingswijze Bakjes
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Vet de buitenkant van de muffinbakplaat in met olie
- Meng de bloem en het zout in een kom
- In een andere kom meng je de boter en suiker met een mixer tot het luchtig is geklopt
- Meng het ei en de vanille suiker er door heen
- Voeg de bloem beetje bij beetje toe, terwijl je goed blijft mixen (nu met je handen)
- Rol het deeg uit op een vlakke ondergrond die je goed hebt bestrooid met bloem (tegen het plakken)
- Snij rondjes uit het deeg en pas die precies om de muffinvorm heen (als je dit eerst met papier uittekent en uitknipt, is het makkelijker een maat aan te houden)
- Bak het 10-12 minuten of tot de bakjes stevig en goudbruin zien.
- Laat afkoelen op een rooster gedurende 10 minuten
- Maak de bakje voorzichtig los
- Het je nog deeg over, maak dan wat extra bakjes door het vorige proces te herhalen vanaf stap 8 (vergeet niet te oliën)
Bereidingswijze vulling
- Doe de aardbeien met de honing in een pan en breng het aan de kook (indien nodig voeg een klein beetje water toe)
- Draai het vuur naar beneden zodat het warm blijft maar niet meer kookt
- Mix de maizena met water en meng zolang totdat de klontjes verdwenen zijn
- Giet de maizena oplossing bij het aardbeienmengsel en draai het vuur iets omhoog
- Blijf roeren tot het dikker wordt (1 tot 2 minuten) en begint te bubbelen
- Verdeel dit het vervolgens over de bakjes
- Laat afkoelen en geniet!
Je kunt dit natuurlijk ook herhalen met pineberry vulling en blauwe bessen vulling zodat je een rood-wit-blauw resultaat krijgt.
Op onze Pinterest borden vind je nog veel meer aardbeienrecepten.