Aardbeienflap, alternatief voor appelflap

Ingrediënten

pakje bladerdeeg

500 gram aardbeien

suiker

1 a 2 eieren

Benodigdheden

Mes

Oven

Bakplaat

Bakpapier

Aardbeienflap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C voor hetelucht)
  2. Haal de bladerdeeg plakjes van elkaar en laat deze ontdooien
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in de lengte doormidden
  4. Verdeel de halve aardbeien over de 10 plakjes bladerdeeg
  5. Zorg dat het op een halve driehoek ligt, zodat je gemakkelijk de plakjes dicht kunt maken
  6. Doe de plakjes dubbel, zodat het een driehoek wordt
  7. Druk de randjes goed aan, eventueel met een vork, zodat het niet los laat in de oven
  8. Bestrijk de flapjes met geklopt ei
  9. Doe er naar eigen smaak suiker op
  10. Bak 20 min. in de oven

 

Heb je nog meer aardbeien over om mee te kokkerellen? Kijk dan eens op onze Pinterest borden voor nog meer aardbeienrecepten. De Pinterest knop vind je hier linksonder aan de pagina.