Aardbeiensalade met avocado en rucola

Ingrediënten

(Voor 2 personen)

Dressing

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel appelazijn

1 theelepel citroensap

1 theelepel honing

1 dun gesneden sjalot

een flinke snuf zout

zwarte peper

 

Salade

10 grotere aardbeien

1 zak rucola

1 rijpe avocado

handvol pistachenoten, gehakt

Benodigdheden

Kleine kom (om dressing in te maken)

Grote schaal voor salade

Aardbeiensalade

Aardbeiensalade

Van onze Engelse vrienden van de Viva aardbeien kregen we dit recept voor een aardbeiensalade. Nog meer inspiratie voor aardbeienrecepten vind je op hun site (ook in het Nederlands).

Deze makkelijke salade zit bomvol verse smaken. De ongewone combinatie van de zoete aardbeien en de peperige rucola gepaard met het zoete en zure van de sjalotten en de honing maakt het een perfecte salade voor elk gerecht. Het is ook simpel te verveelvoudigen voor makkelijke etentjes en buffetten.

 

Bereidingswijze

  1. Klop de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en zet deze aan de kant
  2. Ontkroon de aardbeien en snij ze in vieren. Ontpit, schil en snij de avocado
  3. Doe de rucola in een kom en voeg de helft van de dressing toe. Verdeel de aangemaakte rucola op een bord en leg de plakjes avocado en aardbei erop
  4. Besprenkel de overgebleven dressing over de plakjes en maak het af met de gehakte pistachenoten

 

Nog meer leuke recepten waarbij je de aardbei als ingrediënt van een hartig recept kunt gebruiken? Pleeg dan eens een bezoek aan onze Pinterest borden.