aardbeien hangplant, aardbeienplanten voor thuis
Aardbeienplant poten
overzicht oogsttijd per aardbeienras, aardbeienplant
aardbeienoogst, opbrenst aardbeienplant
Dosering water en mest voor een aardbeienplant
kruisbestuiving aardbeienplanten
Levensduur aardbeienplant

Aardbeienzaad

Kan je een aardbei uit zaad laten groeien?

Berries@Home ontvangt regelmatig de vraag of de aardbeienplanten ook als zaad geleverd kunnen worden. Dit is niet mogelijk voor de aardbeienrassen die wij verkopen. De aardbeienplanten van Berries@Home zijn commerciële rassen. Dit zijn rassen die mensen graag eten en die telers goed kunnen kweken. Al deze rassen worden vermeerderd met stekjes om ervoor te zorgen dat het ras dezelfde eigenschappen behoud en dus zo lekker blijft.

Zou je de zaadjes van één van de planten in de grond stoppen, dan komt er wel een aardbeienplant uit. Maar omdat de aardbei niet "zaad-vast" is, zal het aardbeienplantje dat op komt niet exact dezelfde aardbeien geven als de aardbei die je gezaaid hebt.

Er zijn wel aardbeienzaden te koop, echter dit zijn altijd van niet-commerciële rassen, welke tevens vaak gekruist zijn met andere planten zodat ze mooie bloemen geven. Ze worden ook wel sieraardbeien genoemd.

Dus wil je een echte ananas-aardbei, framboos-aardbei, Elsanta, Lambada, Sweet Eve of Eve’s Delight, koop dan een geworteld aardbeienplantje.