Elsanta aardbeienplant
Aardbei Elsanta

Elsanta aardbeienplant

Eén van de meest populaire rassen in Nederland is de Elsanta aardbei. Een logische keuze want deze aardbeienplant doet het prima in het Nederlandse klimaat. De aardbeien van deze plant zijn stevig en hebben een goede smaak en sterk aroma. Ook is de houdbaarheid van de Elsanta aardbei erg goed.

 

Elsanta typische junidrager

De Elsanta aardbei is, zoals de professionele telers dit zo mooi noemen, een junidrager. Het belangrijkste kenmerk van de junidrager is dat deze plant aardbeien geeft in met name mei en juni. Wil je van mei tot en met september genieten van je eigen aardbeien dan raden wij van Berries@Home je aan om verschillende rassen aardbeienplanten in je tuin, balkon of patio te zetten.

Naast de Elsanta heeft Berries@Home®nog drie andere junidragers:

 

 

Om de pluktijd van je eigen aardbeien te verlengen tot half september, kan je deze junidragers aanvullen met zogenoemde doordragers. Hiervan heeft Berries@Home® twee bijzondere rassen in haar assortiment:

 

 

Voor meer informatie over junidragers en doordragers, klik hier. Wil je meer weten over de specifieke rassen, klik op de rasnaam.

 

Aardbeienoogst per Elsanta plant

Je vindt Elsanta aardbeienplanten van Berries@Home® in grote vierkante potten. In deze potten zitten vier Elsanta planten met daaraan veel bloemen, vruchten en zelfs al plukrijpe aardbeien. Uit deze pot kan je tussen de 1000 en 1500 gram aardbeien plukken. Het is natuurlijk wel belangrijk om de verschillende verzorgingstips die op de plantenhoes staan, op te volgen. Voor deze en nog meer verzorgingstips, klik hier.

 

Aardbeienrecepten voor de Elsanta aardbei

Een aardbei in stukjes op je boterham, cracker of beschuit is heerlijk, zeker als je ze net geplukt hebt. Heb je echt een grote bak vol geplukt en wil je eens wat nieuws proberen, kijk dan eens bij onze recepten. Of ga naar onze Pinterest borden voor aardbeien-inspiratie. Ben je zelf creatief in de keuken en deel je jouw favoriete recept graag met ons, stuur ons dan een bericht via het contactformulier.