aardbeien hangplant, aardbeienplanten voor thuis
Aardbeienplant poten
overzicht oogsttijd per aardbeienras, aardbeienplant
aardbeienoogst, opbrenst aardbeienplant
Dosering water en mest voor een aardbeienplant
kruisbestuiving aardbeienplanten
Levensduur aardbeienplant

Jaarkalender - aardbeienplanten in de tuin

Voor het eerst aardbeien in de tuin, of heb je ze wel vaker staan, maar je wilt er nu serieus mee aan de slag? Wij hebben hier een jaarkalender die je per maand aangeeft wat er belangrijk is in jouw situatie. Mis je nog iets? Laat het ons weten via het contactformulier.

Alvast veel succes in jouw eigen tuin.

 

Maand Voor het eerst aardbeien in de tuin

Je hebt al aardbeienplanten

Jaarkalender

januari

Bereid je voor op het voorjaar. Begin vast met bepalen hoeveel ruimte je hebt voor de aardbeienplanten. Is dit in je tuin of zijn het potten of bakken? Reken ongeveer 6 planten per vierkante meter.

Heb je je planten goed beschermd tegen de vorst? Zorg er wel voor dat de plant kan ademen en het vocht weg kan, anders gaan de planten rotten.

februari

Pluis onze website eens uit op de verschillende aardbeienrassen. Bedenk welk ras of rassen je graag wilt hebben.

Bedenk dat de winter nog tot mei kan duren. Haal dus niet té vroeg de bescherming weg bij de aardbeienplanten. Indien mogelijk, knip rond eind februari de dorre bladeren weg.

maart

Bijna staan de eerste aardbeienplanten in de winkel. Heb je genoeg potten, bakken en netten om de planten straks tegen vogels te beschermen. Genoeg potaarde in huis en eventueel mest? En vergeet niet, heb je meerdere rassen steek er dan een label bij zodat je weet, wat wat is. Check onze pinterest pagina voor zelfmaak ideeën voor plantenlabels.

De lente begint. Het kriebelt en je wilt aan de slag in de tuin, op het balkon, dakterras of patio. Begin vast met het in orde maken van je (moes)tuin en check of alle materialen van vorig jaar nog voldoende aanwezig zijn en niet kapot of beschadigd zijn. De aardbeienplant maakt nieuwe bladeren en ranken aan.

april

Eindelijk, het is tijd om je slag te slaan. Ga naar jouw plaatselijke Berries@Home aardbeienplanten v