Lambada aardbeienplant, zomerkoning
Aardbei Lambada

Lambada aardbeienplant

Met de Lambada aardbei van Berries@Home® heb je een echt Nederlands juweeltje in handen. Kenmerkend voor de Lambada zijn:

 

  • het volle aardbeienaroma
  • de zoete smaak
  • de mooie rode kleur

 

Lambada is een zeer exclusieve aardbei vanwege de bijzondere smaak die alom wordt geprezen. De chef-kok ziet deze zomerkoning graag terugkomen in zijn aardbeiengerechten. De echte specialist onderscheidt zich met deze aardbei echt van de 'supermarktaardbei'.

 

Een seizoen lang aardbeien

De Lambada is een echte vroege junidrager. Dit betekent dat de aardbeienplant de meeste aardbeien geeft in mei en juni.

Wil je nog langer van eigen aardbeien genieten, dan kan je de Lambada aanvullen met doordragers. Berries@Home® heeft hiervoor de Sweet Eve en Eve’s Delight in haar assortiment. Deze twee doordragers zorgen ervoor dat je eigen aardbeienpluktijd wordt verlengd tot half september.

Nog meer smaakvariatie in je tuin? Dan kan je de Berries@Home® Lambada’s aanvullen met andere junidragers:

 

 

Voor een overzicht van de aardbeienrassen en hun pluktijd klik hier.

 

Opbrengst Lambada aardbeienplant

De Lambada wordt niet voor niets geroemd om zijn bijzondere smaak. Dit is omdat de plant de suikers optimaal verdeelt in de vruchten. De opbrengst van de Lambada aardbeien die je plukt uit de grote vierkante Berries@Home® pot is tussen de 700 en 1000 gram. Zorg ervoor dat je de juiste verzorgingstips in acht neemt.

 

Recepten met Lambada aardbeien

Lambada aardbeien zijn niet voor niks het lievelingetje in de keuken van veel professionals, maar ook jij kunt aan de slag met deze aardbei. Wij hebben wat recepten voor je op een rij gezet onder het kopje recepten. En natuurlijk vind je nog meer receptinspiratie op onze Pinterest borden.

Heb je nu gekozen voor verschillende aarbeienrassen in je eigen tuin, hou dan eens een aardbeientasting. Laat je vrienden en familie eerst de verschillende rassen proeven en herhaal dat dan eens met een blinddoek voor. Dit geeft verrassende reacties.

Zit je zelf bordevol inspiratie voor aardbeienrecepten, laat het ons weten via het contactformulier.