Muffin met aardbeienjam

Ingrediënten

50 gram boter of margarine

250 gram bloem

60 gram suiker

2,5tl bakpoeder

zout

2 eieren

1,5 dl melk

(zelfgemaakte) aardbeienjam

Benodigdheden

Muffinbakplaat

Papieren muffinvormen

Mixer / Garde

2 eetlepels

2 theelepels

Muffins met aardbeienjam

Een traktatie met zelfgemaakte aardbeienjam.

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C voor een heteluchtoven)
  2. Laat de boter smelten
  3. Zeef de bloem boven een mengbak
  4. Voeg suiker, bakpoeder en een mespuntje zout toe
  5. De eieren in een aparte kom loskloppen met de melk
  6. Geklopte eieren en boter toevoegen aan de droge ingrediënten
  7. Alles goed door elkaar mixen
  8. Vul de muffinbakplaat met de papieren muffinvormen
  9. Vul de muffinvormen tot ongeveer 2/3 met het beslag, gebruik hiervoor de eetlepels
  10. Maak met de achterkant van een theelepel een gaatje in het midden van het beslag
  11. Stop dan met de andere theelepel een theelepel jam in het gat. Herhaal dit voor alle muffinvormen
  12. Zet de muffinbakplaat in de oven en haal deze na 20 min eruit

 

Eet smakelijk!

 

Wil je nog veel meer aardbeienrecepten dan hier op deze website staan? Kijk dan eens op de Pinterest borden van Berries@Home. Je komt er eenvoudig door op de Pinterest knop hier linksonder op de pagina te klikken. Veel plezier in de keuken alvast.