Zomergerecht: aardbeien pannekoek

Ingrediënten

Pannekoeken

2 eieren

500 ml (soja of amandel)melk

Mespuntje zout

250 gram bloem

1 of 2 zakjes vanillesuiker (voor zoetere pannekoeken)

Boter/olie om te bakken

 

Vulling

500gram aardbeien

Benodigdheden

pan

garde

soep opscheplepel

Pannenkoek met aardbei

Bereidingswijze pannenkoeken

  1. Klop de 2 eieren met wat zout los
  2. Roer de bloem er goed door
  3. Voeg de melk beetje bij beetje toe terwijl je goed blijft kloppen/roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  4. Verwarm olie of boter in de koekenpan en gebruik de soeplepel om er beslag in te gieten
  5. Giet er niet teveel in maar verdeel het beslag door de pan heen en weer te draaien
  6. Als de bovenkant bijna droog is, draai de pannekoek dan om met een spatel en bak mooi goudbruin

 

Bereidingswijze aardbeienvulling

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien
  2. Snijd ze in kleinere stukjes
  3. Verdeel de stukjes over de pannekoeken
  4. Voeg naar smaak honing, suiker of poedersuiker toe (heb je vanillesuiker in het beslag gedaan dan is extra zoeten niet nodig)

 

Tip

Heb je weinig tijd, gebruik dan voorverpakte pannekoeken. Ook kan je slagroom toevoegen en er zo meer een toetje van maken.

Voor nog meer aardbeienrecepten kijk je op onze Pinterest borden.