Sweet Eve aardbeienplant
Aardbei Sweet Eve

Sweet Eve aardbeienplant

Sweet Eve is een vrij jong aardbeienras. Oorspronkelijk komt deze aardbei uit een exclusief Brits veredelingsprogramma. De Sweet Eve heeft sinds de introductie in 2008 in Engeland de harten van de consument veroverd. En dat gebeurt alleen met een echt smakelijke zomerkoning!

 

Kruisbestuiving met Sweet Eve aardbeien

In het Berries@Home® assortiment tref je de Sweet Eve aardbeienplant vaak aan, in combinatie met de ananas-aardbei (pineberry) of de framboos-aardbei (strasberry). Door deze aardbeienrassen bij elkaar te poten kan er kruisbestuiving plaatsvinden. Deze kruisbestuiving is nodig om het stuifmeel van de bloeiende Sweet Eve aardbeienbloem naar de ananas-aardbeienbloem of framboos-aardbeienbloem te brengen, om deze te bevruchten. Gelukkig is het niet nodig om dit handmatig te doen, maar doet de natuur met behulp van onder andere de bijen en hommels haar werk.

 

Lang genieten van Sweet Eve

Berries@Home® wil jou zo lang mogelijk van je eigen aardbeien laten genieten. De Sweet Eve aardbeienplant is een doordrager en geeft de hele zomerperiode (juli tot september) heerlijke aardbeien. Doordragers zijn minder afhankelijk van daglicht dan andere rassen waardoor ze ideaal zijn voor het klimaat in Noord-Europa.

Nog eerder van je eigen aardbeien genieten is mogelijk. De junidragers van Berries@Home® beginnen met produceren van aardbeien vanaf mei. Junidragers die wij je aanbevelen:

 

 

Oogst Sweet Eve aardbeien

De Sweet Eve is speciaal ontwikkeld voor het Noordeuropese klimaat. Een gemiddelde Nederlandse zomer kan deze zomerkoning dus heel goed aan. Als je de verzorgingstips goed in acht neemt, dan is de opbrengst van één Sweet Eve aardbeienplant rond de 700 gram. Hou wel in de gaten dat de plant na verloop van 2 jaar minder grote aardbeien zal produceren omdat de aardbeienplant dan kracht verliest.

Meer verzorgingstips vind je hier.

 

Sweet Eve aardbeienrecepten

Natuurlijk kan je een kijkje nemen op deze website onder het kopje recepten, voor uiteenlopende recepten met aardbeien in de hoofdrol. Mits je natuurlijk niet gelijk je hele oogst tijdens het plukken hebt opgegeten. Ook kan je inspiratie opdoen op onze Pinterest borden, waar onze eigen recepten maar ook die van anderen staan.

Wil je nog meer informatie en receptideeën die speciaal bedacht zijn voor deze bijzondere Britse zomerkoning, kijk dan ook eens op de (Engelstalige) website van onze Britse vrienden www.sweetevestrawberry.co.uk.