Ingrediënten

Beslag:

250 gram zelfrijzend bakmeel250 gram boter of margarine250 gram suiker4 grote eieren

naar smaak een zakje vanille suiker

 

Vulling

(zelfgemaakte) aardbeienjam

500 gram aardbeien in dunne plakjes gesneden

 

Buitenkant

2 repen à 100 gram chocolade (kies de smaak die bij je past)

 

Overig

Boter/olie

Bloem/meel

Benodigdheden

Tulbandcakevorm

Oven

Garde/mixer

Mes

Satéprikker

Broodmes

2 pannen of pan en kom voor au-bain-marie smelten van chocolade

Tulband cake met aardbeienjam, aardbei en chocolade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op  170°C of 150°C hetelucht
  2. Vet de tulbandvorm in met boter of olie en doe daar een laagje bloem op. Dit om het plakken van de cake tegen te gaan. Dit is heel belangrijk omdat je anders heel moeilijk de cake er in 1x uit haalt
  3. Smelt de boter
  4. Zeef het bakmeel in een beslagkom en voeg de suiker, eieren en boter toe
  5. Meng alles goed door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat
  6. Giet het beslag in de ingevette en bebloemde vorm
  7. Bak de cake 60 minuten in de oven op 170°C of 50 minuten in de hetelucht oven op 150°C
  8. Tegen het einde van de baktijd met de satéprikker