aardbeien hangplant, aardbeienplanten voor thuis
Aardbeienplant poten
overzicht oogsttijd per aardbeienras, aardbeienplant
aardbeienoogst, opbrenst aardbeienplant
Dosering water en mest voor een aardbeienplant
kruisbestuiving aardbeienplanten
Levensduur aardbeienplant
 verklaring verzorgings symbolen pictogrammen aardbeienplanten

Wat betekenen de symbolen op de verpakking en label van de aardbeienplant?

Op de diverse verpakkingen, etiketten en hoezen staan verschillende symbolen en hun verklaring. We zetten ze graag allemaal voor je op een rijtje:

Hoogte: 60cm– De maximale hoogte van de aardbeienplant zal rond de 60cm zijn.

Standplaats: zon – De beste plaats voor aardbeienplanten is in de volle zon. Zon zorgt ervoor dat de aardbeienplant beter groeit en smaak aan de aardbeien komt.

Poten: plant in de tuin – Voor de 3-pack, 6-pack en potmaat 10,5 geldt dat de aardbeienplant uit de pot of tray gehaald dient te worden en moet worden overgeplant in een grotere bak of in de tuin. Volg de juiste stappen, klik hier.

Water: dagelijks  – Bij gebrek aan regen moet tijdens de oogstperiode dagelijks 1 tot 2 maal per dag water worden gegeven.

Aardbeien: 6-8 weken  – Afhankelijk van de verzorging en het ras zal de aardbeienplant 6-8 weken lang vruchten produceren. Hieronder een tabel van de oogstperiode per aardbeienras.

Aardbeienras

Mei

Juni

Juli

Aug

Sep

Ananas-aardbei

 

 

 

Framboos-aardbei

 

 

 

Sweet Eve

 

 

Eve’s Delight

 

 

Lambada

 

 

 

Elsanta

 

 

 

Kruisbestuiving nodig – deze informatie geldt voor de ananas-aardbei en de framboos-aardbei

Om aardbeien aan deze planten te krijgen is het noodzakelijk dat je ze in de onmiddellijke nabijheid van zelfbestuivende rode aardbeienplanten poot. Op deze manier is de kans op kruisbestuiving het grootst. Zo worden de aardbeien van de ananas-aardbeienplant en de framboos-aardbeienplant bevrucht en zullen ze aardbeien gaan ontwikkelen. Kruisbestuiving gebeurt door middel van een insect zoals een bij of hommel. Deze bezoekt eerst de bloem van de zelfbestuivende aardbeienplant en vliegt vervolgens naar de bloem van de vrouwelijke aardbeienplant en brengt zo het stuifmeel over. De ananas-aardbei of framboos-aardbei wordt dan bevrucht en kan zelf aardbeien gaan ontwikkelen.

De rassen zelfbestuivende aardbeienplanten die Berries@Home® levert, en naast de ananas-aardbei en framboos-aardbei geplant kunnen worden, zijn:

Planten per vierkante meter: 6 -  Voor optimaal resultaat adviseert Berries@Home® om maximaal 6 aardbeienplantjes per vierkante meter te poten. Op deze manier krijgen de aardbeienplanten allemaal voldoende licht en voeding en hebben ze de meeste kans zich optimaal te ontwikkelen. Dit resulteert in de grootst mogelijke aardbeienoogst per plant.

Binnen- en buitenplant  – Voor de grote aardbeienplant in de vierkante pot geldt dat deze niet hoeft te worden overgepot in een grotere pot of in de tuin. Het is dus ook mogelijk om deze in huis te zetten. Het advies blijft wel om een zonnige plek te kiezen voor de aardbeienplant. Binnen moet je echt dagelijks water geven.

Aardbeienplanten zijn niet vorstbestendig -  Niet vorstbestendig betekent dat het belangrijk is de aardbeienplanten te beschermen tegen temperaturen onder de 0 °C. Dit kan door middel van het afdekken van de aardbeienplant met plastic of stro. Let er wel op dat de aardbeienplant altijd de mogelijkheid heeft om vocht kwijt te raken, anders kan deze gaan schimmelen.

Ben je het originele etiket kwijt of wil je graag een originele presentatie van etiketten/labels naast je planten, kijk dan eens op onze Pinterest borden. Je komt hier eenvoudig door op de Pinterest knop linksonder op deze pagina te klikken. Behalve labels vind je nog veel meer inspiratie voor in je (moes)tuin.