aardbeien hangplant, aardbeienplanten voor thuis
Aardbeienplant poten
overzicht oogsttijd per aardbeienras, aardbeienplant
aardbeienoogst, opbrenst aardbeienplant
Dosering water en mest voor een aardbeienplant
kruisbestuiving aardbeienplanten
 verklaring verzorgings symbolen pictogrammen aardbeienplanten
Levensduur aardbeienplant

Wat is de levensduur van een aardbeienplant?

Van een aardbeienplant kan je langer dan één seizoen genieten. Het is wel belangrijk dat je de verzorgingstips in acht neemt. Voor de planten die zijn overgepoot in een grotere bak of in de tuin geldt dat je na de winterperiode (rond eind februari) de dorre bladeren moet verwijderen. Tevens is het verstandig de plant terug te knippen tot ongeveer 10 cm boven de grond.

 

Omdat aardbeien niet vorstbestendig (niet winterhard) zijn, is het belangrijk om tijdens de vorstperiode de aardbeienplanten te beschermen. Dit kan je doen door de planten te bedekken met:

 

  • Stro (aardbeien heten in het Engels niet voor niets strawberry, wat stro-bes betekent!)
  • Plastic

 

Let er wel op dat de plant kan 'ademen' zodat het vocht weg kan. Als het vocht niet weg kan dan ontstaat schimmel en gaat de plant dood. Na de vorstperiode kan je de beschermende materialen verwijderen en zal de aardbeienplant weer opnieuw gaan groeien. Vergeet niet om de planten bij droog weer extra water te geven. Als je een aardbeienplant goed verzorgt, kan deze enkele jaren mee gaan. In de loop van de tijd verliest de aardbeienplant wel zijn kracht. Dit betekent dat de aardbeien na 2 jaar oogsten kleiner worden.

 

Wil je nog meer fruit of groenten in de tuin en zoek je inspiratie voor je persoonlijke moestuin. Kijk dan eens op onze Pinterest borden. Je merkt snel genoeg dat elk formaat tuin mogelijkheden biedt.