Ingrediënten

zelfgemaakte aardbeienjam

2 chocoladerepen à 100 gram* – kies de smaak die jij lekker vindt.

 

*uit ervaring raden wij de volgende smaakcombinaties aan:

  • Ananas-aardbei & witte chocolade of melkchocolade
  • Framboos-aardbei & pure chocolade
  • 'gewone' rode aardbei & melkchocolade of pure chocolade

Benodigdheden

2 in elkaar passende pannen/ pan met kom voor au-bain-marie smelten van chocolade

silicone bonbonvorm (met een silicone ijsklontjesvorm lukt het vaak ook, maar deze zijn iets stijver dus moet je de buitenlaag iets dikker maken)

dessert-/koffielepel

schilderkwastje

vriezer

Zelfgemaakte bonbons met aardbeienjam

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie
  2. Smeer met de kwast een eerste laag chocolade in de silicone vorm
  3. Stop deze vorm 5 minuten in de vriezer
  4. Haal de vorm eruit smeer een 2e laag in de vorm (heb je een stijvere ijsklontjes vorm, herhaal dit proces nog een keer)
  5. Stop de vorm weer 5 minuten in de vriezer
  6. Vul de chocolade kuipjes met aardbeienjam tot ongeveer 2 mm onder de bovenrand
  7. Stop de vorm nu 15 minuten in de vriezer
  8. Bedek de jam nu met een bovenste laag chocolade, gebruik hiervoor een dessert- of koffielepel
  9. Stop de vorm weer 5 minuten in de vriezer, of iets langer totdat de bovenste laag chocolade hard is
  10. Je kunt nu voorzichtig de bonbons uit de vorm halen en op een schaal of bord legg